02/06/2013

Hvad er zentangle?

Efter at være blevet lidt bidt af at tegne mønstre, grafiske, tangles og what ever blev jeg lidt nysgerrig over hvad det der zentangle egentlig er.

Fra zentangle. com "Zentangle is an easy-to-learn, relaxing, and fun way to create beautiful images by drawing structured patterns."

Andre steder er det tegne zentangler beskrevet som meditation på papir - og det kan jeg egentlig godt følge.

At tegne de mønstre der bliver til et zentangle kaldes tangling (og de individuelle mønstre kaldes tangles) og slut motivet/formatet kaldes et "tile"

Zentangle er "opfundet" af et ægtepar Rick og Maria - er et registrert trademark, og i USA findes der "certificerede zentangle undervisere".
Flere steder står beskrevet at zentangle er uden regler, at alle kan være med, og at man bare skal skabe "one stroke at a time". Omvendt defineres et zentangle som et strukturet mønster i et 9*9 cm kvadrat- det er nok her jeg står lidt af....
Regler for at tegne mønstre og certificerede lærere og starter kits - nej tak!. Men at skabe mønstre lidt efter lidt og se hvad det bliver til mens hjernen får en pause - ja tak!

Her er et par eksempler på zentangles jeg har lavet:

Er du blevet mere nysgerrig om baggrunden for zentangles kan du se mere her og her - hvor der også findes inspiration til tangles - og tutorials til hvordan man laver de mange forskellige tangles.

God fornøjelse!
 

1 kommentar:

  1. Hvor er de fine, er også selv helt vild med at tegne de ger zentagelmønstre, men det har du måske allerede set;-)

    SvarSlet