03.04.2013

Sikke en formiddag...


Dagen starter som altid kl 5 når lillemanden vågner, ammes og får en tør ble, derefter op i dobbeltsengen til mor og hygge lidt. De står op, får morgenmad, lillemanden leger på tæppet, mor surfer lidt på internettet. Lillemanden bliver vasket og får tøj på, får dryppet øjne mod en irriterende øjenbetændelse og kommer igen ned på legetæppet mens mor lige rydder en anelse op. Nu er det så lidt uvist hvad der sker - lillemanden giver udtryk for at det altså er ved at være tid til lidt mad - moren kigger på uret og ser til sin skræk at der er gået 1,5 time - og dvs 5 timer siden lillemanden har fået mad - ikke godt for en lille fyr der vokser så hurtigt i højden at drøjden ikke helt følger med. Hurtigt finder moren gryderne frem og skal til at gå i gang med en omgang majsgrød - her opdager hun at der ikke købt mere modermælkserstatning til at blande i grøden, hurtigt rengøres og steriliseres brystpumpen og Nora Malkeko må i gang. Lydstyrken for lillemandens utilfredshed er nu steget flere grader, og moren kan ikke længere sætte ham på "mute" med en sut. Op på armen med ham imens grøden nu tilberedes - man er vel kvinde der kan multitaske! Nej det er man så ikke - grøden kikser af en eller anden grund og bliver alt for tynd - så tynd at det ikke er muligt at få den i munden på en skrigende 5 måneders baby som først er ved at lære det der med skemad. Så er gode råd dyre - løsningen må være et af de reservere glas der er i pusletasken - pyha! Får nu gulerodsmos i den lille sultne mand.

Så er det ved at være tid til en middagslur - barnevognen findes frem, og gøres klar. Imens lillemanden og mor har været i Jylland har faren vasket voksiposen, den ligger klar - tror moren. Betrækket er ikke taget på - og enhver der har kendskab til en SleeBee voksipose ved at betrækket skal fastgøres på dynen med diverse snore, løkker osv. Lillemanden er nu ved at nærme sig den farlige grænse for overtræthed - så nu pisker tårerne samt pus fra øjenbetændelsen ud af øjnene på ham. Moren giver op med den korrekte placering af betrækket og opfinder sin egen alternative måde. Lillemanden kommer i barnevognen og ud på altanen og skal pga. overtrætheden trilles lidt i søvn. Men hvorfor pokker kigger personerne på gaden så undrende - har de aldrig set en mor trille sin søn i søvn før? Moren kigger ned at sig selv og opdager at hun stadig kun er iført nat T-shirt og trusser - hun synes da egentlig også det var lidt koldt! Lillemanden sover nu - og moren slæber sin efterhånden kolde men alligevel svedlugtende krop under bruseren. Dejligt med at bad når hun at tænke - før hun pludselig står i vand til anklerne. Afløbet er stoppet! Endnu en påmindelse om det udtalte hårtab som nu er en realitet som konsekvens af 5 måneders amning. Hun træder ud af bruseren ligesom det ringer på døren - kun med et håndklæde om den våde krop får hun åbnet døren. Et lyspunkt står uden for: pakkeposten med en pakke til mor! Hun kommer i tanke om at de penge som kom tilbage fra SKAT straks blev brugt til at sætte skub i den danske økonomi (og pynte i stuen). Smilet kommer igen frem på morens læber - utroligt hvad et nyt tæppe og pude kan gøre!

(plaid og herringbone pude fra Ferm living)

Nu sover lillemanden fortsat og moren skal i gang med at de sidste rettelser på en videnskabelig artikel som kom retur fra vejleder i går med ordene "vi er snart i mål, kunne du ikke få rettet det sidste mens tasterne stadig er varme" - jo det må hun jo så.
Hvad står eftermiddagen så på: indkøb, støvsugning, mere artikelskrivning - og forhåbentlig også lidt tid med noget garn.

Det var så en lang smøre om min formiddag - er der lige så meget gang i din?
Der er kun en ting tilbage at sige - livet er sgu' dejligt!!
 

2 kommentarer:

  1. Hold da op... Ordsproget om at en ulykke sjældent kommer alene passer lidt for godt på din formiddag... Håber eftermiddagen bliver bedre.

    SvarSlet
  2. Det er slet ikke så slemt - og håber det fremgår at det er skrevet med et glimt i øjet. Mener det faktisk når jeg skriver at livet er dejligt:)

    SvarSlet